Sajtóközlemény  
     
  Galéria  
     
   
 
TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00593
 
 

KELL EGY HELY

 
 

A projekt alapadatai:

A  kedvezményezett neve:                  Petőfi Sándor Városi Könyvtár
A projekt címe:                                  Kell egy hely
A szerződött támogatás összege:       3 324 454 Ft
A támogatás mértéke:                        100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma:  2021.04.30.
A projekt azonosító száma:                 TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00593
 
 

A projekt tartalmának bemutatása:        

 
  Jelen projekt célja Kiskőrösön a civil szervezetek tevékenységét segítő egyéb infrastrukturális fejlesztések támogatása. Ezen belül a szervezetek számára egy olyan állandó helyszín kialakítása, mely kulturális találkozóhelyként teret ad a nyugdíjas és a 10-18 éves lakosság tagjai találkozásainak, akik a civil szervezetekkel együttműködve újjáélesztik a közösségi tevékenységeket a településen
 
 

A megítélt támogatásból a  Petőfi Sándor Városi Könyvtár emeletén multifunkciós közösségi térként működő klubhelyiséget tervezünk kialakítani az intézményben helyet kereső és találó kisközösségek számára. A projekt keretében beltéri közösségi teret alakítunk ki, mely klubhelyiségként, rendezvények helyszíneként, illetve szakköri foglalkozások helyszíneként használható, melyhez kapcsolódóan belsőépítészeti kialakítások, felújítások, kisléptékű infrastruktúra fejlesztések szükségesek. Tárgyi eszközök beszerzése keretében informatikai eszközöket, szoftvereket szeretnének vásárolni.

 
  A felújított klubhelyiségben tartott összejövetelek lehetőséget biztosítanak a hagyományok ápolására és továbbvitelére, mert mint Kodály Zoltán mondta: az „elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”